Mistä onni löytyy?

Mistä onni löytyy?

Miten onnellisuuden voi määritellä? Mikä tekee elämästä onnellista ja tyydyttävää?  Pelkästään jo katsomalla parhaiten myyvien kirjojen listoja, huomaa pöllömpikin että onneen, hyvinvointiin ja elämänhallintaan liittyvät kirjat ovat suosittuja. Mutta löytyykö vastaus Self-help -osastolta vai jostain muualta?

Mihin menet ihminen?

Mihin menet ihminen?

Törmäsin opintojen puitteissa Rahel Jaeggin mielenkiintoiseen teokseen Alienation (2014). Alienation on suoraan käännettävissä vieraantumiseksi ja käsitteen tausta on marxilaisessa ajattelussa. Marx käytti vieraantumisen käsitettä kuvatessaan ihmisen tunnetta erillisyydestä suhteessa omaan työhön, sen prosesseihin, lopputuloksiin sekä työyhteisöön.

Tarpeeksi hyvää vai liian hyvää duunia?

Tarpeeksi hyvää vai liian hyvää duunia?

Aloitin pari viikkoa sitten keskustelun sosiaalisessa mediassa ystäväni saamasta palautteesta. Aihe tuli esille, kun tapasimme kaveriporukalla ja yllättäen keskustelu meni työasioihin. Ystäväni kertoi, kuinka hän oli tehnyt samana päivänä kiireelliseksi määritellyn työtehtävän illan ja yön tunteina.

Miksi ihmiset tekevät uramuutoksia?

Miksi ihmiset tekevät uramuutoksia?

Viimeisten vuosien aikana on puhuttu muun muassa downshiftaamisesta, työn ja työelämän murroksesta, digitalisaatiosta ja polarisaatiosta. Keskustelun sävy ei välttämättä ole ollut positiivinen vaan keskustelussa on korostunut lähinnä työuupumukseen, työn epätasaiseen jakautumiseen, kiireeseen ja työtyytymättömyyteen liittyvät teemat.